jueves, 12 de octubre de 2017

Estado de exilio

La companyia La Tacones va presentar dissabte passat al Teatre Sagarra la peça Estado de Exilio, una obra de dansa i experimentació construida a través dels textos de la poetessa Cristina Peri Rossi, una uruguaia que es va exiliar a Barcelona als anys setanta .

Vuit dones fortes i delicades alhora interpreten la fugida i l’arribada des de l’essència del flamenc i defenen individualment i conjunta l’exili propi i també el comú, amb uns moments en solitari potents i un treball coral intens que es reflexa en la construicció de figures i moments grupals molt poètics.

La peça, de creació col·lectiva, està dirigida per l’Ana Pérez i és plena de llums i ombres amb les quals ha sabut jugat molt bé per construir aquest entramat d’esperança i de futur que s’inicia amb una imatge molt impactant. Aquests moments de llums i foscor tan visualment potents es van succeïnt al llarg de tota l’obra i és que, què és sino l’exili més que la recerca de la llum, en tot el seu ventall de possibilitats.

És constant la unió femenina sobre l'escenari, la fortalesa, el companyerisme, la solidaritat  i el suport en aquest intent de les vuit ballarines d’avançar conjuntament vers les insjustícies i les distàncies -físiques i socials- que provoca la partida ja que, com diria la mateixa autora, Partir / es siempre partirse en dos.

No hay comentarios:

Publicar un comentario