martes, 21 de enero de 2014

Norway.Today

La Julie i l'August són dos joves que queden per pujar a dalt del tot d'un fiord noruec i suïcidar-se junts. Aquesta és la (aparentment) senzilla trama de l'obra Norway.Today, interpretada magistralment pel Joan Carles Suau i la Mariona Tena a La Seca - Espai Brossa de Barcelona. La sala, on no hi caben més de 50 persones, és petita i no té escenari. Els actors interpreten a peu de públic, giarebé trepitjant-te els peus. Tot i així, jo mateixa he pogut veure aquell precipici del que parlaven, he pogut escoltar la remor del vent i, fins i tot, he sentit el fred. Jo he pogut veure les llàgrimes i els riures que s'intercalaven en les cares dels protagonistes. He pogut ensumar la por que sentien els seus personatges, he pogut palpar les seves contradiccions internes, he pogut ser partícep de l'alè de dues ànimes perdudes en un món al que no pertanyien i que els semblava insostenible.

En la seva història, la Julie i l'August van construint una relació entre ells on els límits dels sentiments són imprevisibles i molt difusos. Van des del sexe i l'amor fins a la brutalitat del suicidi trontollant continuament en les seves respectives vides mentre tu, des de la teva cadira, no pots fer res per salvar-los.

La Mariona i el Joan Carles fan un treball d'introspecció bestial per tal de vestir els seus personatges amb uns sentiments i unes emocions extremes. Gràcies a un text reflexiu i existencialista i a la direcció intel·ligent de l'Àlex Mañas, els dos protagonistes són capaços de fer-nos sentir moltes coses però, sobre tot, d'apropar-nos la seva veritat. O, millor dit, de buidar-se ells per omplir-nos a tots nosaltres.

Hi estaran fins el 26 de gener. No perdeu l'oportunitat d'anar-hi!




No hay comentarios:

Publicar un comentario